Skip to content

Napi és éves energia-felhasználás és költség kalkulátor

Napi energia-felhasználás és költség kalkulátorral kiszámíthatja, hogy naponta mennyi energiát használ fel és annak mekkora költsége. Csak néhány energiafajta szerepel a listában, ha szeretne többet is látni, írjon e-mail-t!

A fával tüzelőknek jelenthet komolyabb segítséget, ha nem is pontosan, de arányosítva meg tudják határozni a tüzelőanyag-szükségletet, így hatásosabbá válhat a tüzelés.

Itt se használjon tizedesvesszőt, csak pontot!

A teljesítményt kiszámíthatja az előző kalkulátorok segítségével, persze ez is csak közelítő értékeket ad, pontos adatok csak hőtechnikai számítások után születhetnek.

A napi sokéves átlag középhőmérsékleteket itt találja a ma_taa oszlopban, a legutolsó mindig az előző napi adat! Ezt az értéket kell beírni a külső átlaghőmérséklet mezőjébe, ahol a tervezési hőmérséklet szerepel. Ha a tervezési hőmérsékletet nem változtatja meg, akkor az ehhez az értékhez tartozó napi és éves energiafelhasználási adatokhoz jut.

  • Költségek számítása a napi és az éves energiafelhasználás alapján

 

Érdemes megfigyelni a száraz tűzifa, a friss tűzifa arányát, ezeknek a gázhoz viszonyított arányát és a nappali áram felhasználásának összegeit, ez vonatkozik pl. az elektromos kazánokra, az infrafűtésekre.!


Kérdésem van!
Árajánlatot kérek!
Megrendelést adok!

One thought on “Napi és éves energia-felhasználás és költség kalkulátor

  1. Pingback: Vegyes tüzelésű kazánok működése, méretezése

Minden vélemény számít!

%d blogger ezt szereti: